Mammalivet på landet

5 underbara saker med att ha barn

Det är lätt hänt att man som förälder ofta vädrar det jobbiga med att ha barn och att vara förälder i olika sociala sammanhang. Detta för att få lite medömkan och få höra att man inte är ensam. Detta lugnar en förälder, iallafall mig. Konsekvensen av detta är att de som inte har barn uppfattar att det bara är hemskt med barn och att vara förälder är en plåga och så är ju verkligen inte fallet. Det vet vi som föräldrar men inte de utan barn. Därför är det viktigt att oftare framhäva de positiva sakerna. Därför tänkte jag skriva en lista med 5 saker som jag tycker är underbart med att ha barn.

  1. De sprider så mycket glädje. Faktiskt oftare än vad de gör en galen. Alla roliga upptåg som dessa små hjärtan får för sig, gör att man ofta sitter med ett leende på läpparna eller utbrister i ett gapskratt. Att en 1,5-åring kan skämta med en är helt fascinerande och väldigt roligt. Barn är riktiga lyckopillar, som kan göra vilken ledsen själ som helst på bättre humör
  2. Stolthet! Den stolthet man som förälder känner inför sitt barn är stort och magiskt. Att få vara med från start och se detta lilla liv utvecklas till en egen individ är något som ingen vill missa. Varje litet utvecklingssteg gör att hjärtat fylls av stolthet och man vill bara skrika ut till hela världen att idag log min unge för första gången, idag sa mitt lilla charmtroll ”älska dii maamma” för första gången osv osv. Ständigt får man som förälder något att vara stolt över.
  3. Leva i nuet. Har du svårt att leva i nuet, skaffa barn! Att ha barn innebär att du måste vara närvarande och ha all fokus på ditt lilla hjärta. Du vill bara ha all fokus på ditt lilla hjärta, väldigt ofta iallafall, för att inte missa något. Barn gör att du inte kan tänka på massa andra saker förutom det som händer här och nu.
  4. Barn behöver rutiner. Det innebär att också du som förälder får mer struktur i din vardag. Du får alltid i dig frukost, lunch, fika och middag. Rutinerna gör dig mer effektiv.
  5. Sova! Barn innebär mindre sömn ibland MEN det gör det också accepterat att gå och lägga dig kl. 20.00 en fredagkväll. Andra är mer förstående för det om man har barn.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats