Mammalivet på landet

Små Fascinerande Barn

Jag blir hela tiden så förvånad över hur kloka och lättlärda småbarn är. Nu har jag bara Aylie som jag kan utgå ifrån men jag antar att de flesta barn fascinerar med sin utveckling och kunskap. Visst förstod jag att barn är lättlärda men tänkte inte att en 1-åring skulle vara så klok. Varje dag är det nästan något nytt jag blir helt paff över hur hon löst problemet eller hur hon kommer ihåg, vilket minne. Jag säger bara wooow!!! Några saker Aylie har på senare imponerat på sin mamma på är att;

  1. Hon har lärt sig att slänga saker i soporna. Hon går med sin egen blöja till soporna, samt andra saker man ber om. Sen den senaste veckan har hon till och med imponerat med att hitta ”skit” på golvet (som de alltid gör) och går själv och öppnar dörren och slänger det i soporna. UTAN ATT JAG SAGT NÅGOT, WHAT?! Blivande städerska kanske, eller pedant som sin pappa.
  2. Hon är drottning på att pussla. Hon kan sitta hur länge som helst (max 15 min ) och pilla med sitt pussel och det jag blir imponerad över är att hon här stenkoll på vart alla bitar skall ligga. Vi har en korg med pusselbitarna (knopp-pussel) hon tar upp en, ser på den, tittar på pusselbrickan och sedan lägger hon biten på rätt plats. Hur kan hon komma ihåg?! Ser hon på formen eller kommer hon ihåg att lejonet skall var där, hunden där, sjöjungfrun där osv…?!
  3. Hon snappar upp saker som vi sagt och kanske inte tänkt på så snabbt, även saker vi gör. T ex vi satt igår och läste en bok (som vi inte läser ofta), läser meningen ”Pappa lyfter upp Lollypop i luften” och hon tar sina armar och sträcker dem till skyn..Va kom det ifrån?! Har vi aldrig gjort. Det betyder ju bara att hon förstår orden och kan sätta dem i ett sammanhang. Imponerande! Eller för ett tag sen när jag satt min mammas fingerdjur på hennes finger och hon tycker det är så kul. Hon kommer några dagar efter det med en avlång kartong hon hittat här hemma på fingret och är så stolt. Hela tiden är det något nytt…
  4. Smälla flugor! Måste vara Philips förtjänst, för han hatar flugor och dem brukar alltid gå på flugjakt. Så fort hon ser en fluga så hämtar hon flugsmällaren och skall jaga och smälla den. Hon är galen på att smälla. Dock är hon inte så snabbt, har bara lyckats ta en fluga…..och den var redan död. Men stolt blev hon iaf, eller mest förvånad blev hon.

Som man älskar detta och att få vara en del av det.

Har era barn något som det är experter på som ni inte förväntade er att dem kunde?

DSC_1535

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats