lindalindkvist

Mammalivet på landet

Annons

Tips på aktiviteter inomhus med barnen

Påsken närmar sig och det innebär familjetid, för många. Tyvärr verkar vädret inte vara med oss och väderexperterna visar idag att det skall bli mulet och regn och ett par plusgrader i södra Sverige. Det innebär att aktiviteter inomhus kan bli aktuellt. När man lekt med samma leksaker någon timme, kan det vara roligt att göra något annat. Här kommer några tips på vad ni kan göra med barnen som är i princip kostnadsfria.

   
 

 1. Leka affären! Har ni inte olika matvaror redan som leksaker kan man alltid ta gamla mjölkförpackningar, syltburkar och liknande och ha i sin affär. Gör sedan pengar av papper och ta en lämplig korg som varukorg. Barnen kommer tycka det är roligt att handla saker samtidigt som det är lärorikt för barnen att när man handlar så kostar det pengar och de får då en känsla av att hantera pengar. Aldrig fel att börja i tid.
 2. Måla med målarfärg! Antingen måla på papper eller så plockar man material från naturen och målar, t ex kottar, grenar eller stenar. En mysig men oftast en rätt så kladdig aktivitet som brukar sluta med en dusch, iallafall här hemma.
 3. Gör egen lera! Det är enklare än vad man tror att göra egen lera, som sedan håller flera veckor.
  Ingredienser till lera:
  4 dl vetemjöl
  3 dl salt
  2 msk alun (går att ersätta med 2 msk citronsyra)
  3 msk matolja
  5 dl kokande vatten
  karamellfärg
  Blanda först de torra ingredienserna och koka vattnet med önskad karamellfärg. Blanda sedan i vattnet och olja och arbeta ihop till en smidig deg. Färdigt!
 4. Klä ut er! Samla ihop till en utklädningslåda med kläder i alla former och storlekar. Gamla glasögon, hattar, sjalar, kjolar, klänningar, byxor, skjortor, halsband och andra accessoarer. Ett tips är att gå på loppis och köpa på er till en billig peng. Klä ut er och lek teater.
 5. Bygg en koja inomhus, av kuddar, filtar och madrasser! Där kan ni sedan läsa böcker och fika.
 6. Måla ägg! Antingen kokta ägg eller ägg som ni har blåst ur, som ni sedan kan hänga upp i påskriset.
 7. Rensa i era förråd och garderober och sälj. Barnen kommer tycka det är kul att röja runt bland alla kläder och diverse saker och ni får något gjort, som eventuellt kan generera i lite pengar till sommarens semester. Win Win!
 8. Sätt er ner och spela spel eller pussla och umgås! För det är ändå vad alla dessa högtider har gemensamt. Det ger oss tid att umgås med nära och kära och det tycker jag man skall ta tillvara på.

   
 Hoppas ni fått några tips på vad ni kan hitta på i påsk, eller andra tillfällen, när vädret inte tillåter oss att vara ute någon längre stund.

 

Kommentarer
lindalindkvist

Kommentera

 1. Karin

  Vilka bra tips! vi har kört de flesta många gånger om;) Egen lera har vi dock aldrig testat. Bara kört play doh.
  Just nu är vi inne i en kojperiod haha. Drar fram alla hemmets kuddar, filtar och överkast. Så mysigt:)

Annons
stats