Mammalivet på landet

6 saker småbarnsmorsan undviker

Neeej! Aaaaj! JA – Det finns saker som en småbarnsmorsa bör undvika för att förenkla sin vardag. Jag har några saker som jag helst undviker nu när barnen är små. Speciellt om man har en liten bebis. Här kommer min lista med 6 saker jag undviker.

 1. Vita kläder. Speciellt helvita kläder. Ni som har små barn vet att dem inte är dem mest rumsrena varelserna här på jorden. Det blir alltid någon lite spyfläck på axeln eller majskroks-gegg på armen eller jordiga handavtryck på byxorna. Så vita kläder BIG NO NO!
 2. Tajta jeans. Då menar jag nästan sprickfärdiga jeans. Så mycket som man böjer sig ner på golvet varje dag så är en spricka i byxorna inte långt borta.
 3. Långa öronhängen. Ni vet dem där händerna som är snabba som blixten och älskar att dra i allt inom en armlängds avstånd. För dem är långa öronhängen drömmen och ni vet hur ont det gör i öronsnibben om någon draaaar. AAAJ!
 4. Halsband. Det är samma sak med halsband. Det är det perfekta dra-i-mig-saken inom nära håll för våra söta små hjärtan. Dock är man kanske inte lika glad när halsbandet faller ner till marken och man inser att farmors gamla halsband är ett minne blott.
 5. Utsläppet hår. Små barn älskar att dra i mammans hår och mammor hatar det lika mycket. Det är därför ni alltid ser en småbarnsmorsa med en knut på huvudet och har hon inte det, då kan ni tänka på att hon lider för att vara fin…eller så har hon uppfostrat sitt barn väl. Sen att håret brister av att alltid vara uppe i en knut. Ni som vet ni vet, I-landsproblem!
 6. Korta klänningar. Nu när sommaren kommer vill man gärna slänga på sig en fin klänning. Men undvik korta klänningar om ni inte vill bjuda sällskapet på en troschock. Bebisar skall lyftas upp och ner från marken och med en kort klänning kan ni gissa hur det slutar. Jumpsuit, shorts eller långa klänningar är lösningen.

Kommentera gärna vad ni undviker om ni har småbarn!!! Jag kan väl inte vara den enda som undviker saker?!

Tryck på hjärtat nedan om ni gillade inlägget!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Michaela

  Även svarta kläder är problematiskt när man har småttingar, Välling, ersättning, gröt, yoghurt – ja allt detta syns tydligt på svarta kläder, suck. Bäst är egentligen mönstrat där alla fläckar kan ”smälta in”.

 2. Emelie

  Jag undviker läppstift. Ofta även läppglans. Mest för att jag vill kunna pussa mina barn obegränsat utan att behöva tänka på att de får ”kladd” på sig men också för att barnen ofta är uppe i ansiktet på en och det är ganska stor risk att man får läppstiftet utsmetat i hela ansiktet.

 3. Malin Nilsson

  Urringade tröjor,linnen. Så många gånger jag fått ”plantera in” de sladdriga mammabrösten snabbt som attan i affären eller skolavslutningar
  *mamma till 4

 4. Amanda

  Jag håller med om allt förutom att mitt guldhalsband jag har haft sedan jag föddes ska alltid sitta runt halsen. Även fast små snabba fingrar är där och drar. Då måste man själv vara snabb som blixten ?

 5. Mari

  Håller med om samtliga påståenden! ?
  För övrigt vill jag tipsa om att skriva ”dom” istället när det är svårt att skilja på de/dem. Då blir det som talspråk istället men åtminstone inte grammatiskt fel. Med vänlig hälsning från en mamma med stort intresse för språk och grammatik.

 6. Sandra

  Håller med om alla! Jag försöker undvika ord som, glass godis och namnen på favoritlekställen. Mest för att jag orkar inte med diskussionen/utbrottet när han inte får äta/åka dit idag. #väljerminafajter

stats