Mammalivet på landet

Påminnelselista: Hur du vet att du har en 1-åring hemma

  1. När du lagar mat eller diskar är du alltid mer tung i det ena benet, då barnet skall hänga där och dra i byxorna. Oftast också gråta av missnöje för att denne inte får komma upp i famnen.
  2. När du skall gå på toaletten är det någon som sitter utanför och piper och vill in, även fast den andra föräldern är med barnet. Har du otur och glömt låsa för du oftast oväntat besök av en liten skit som öppnar dörren med världens stoltaste leende.
  3. Äta mat är gott, men också kul att leka med. Blicken och leendet man får när barnet tar maten och håller den över golvet och sakta släpper. Katten blir glad iallafall.
  4. Allt man inte får röra eller göra är kul och skall såklart göras för att testa mammas och pappas tålamod. När barnet går fram till ljusstaken, tittar på en, hon/han vet att den skall stå där, lyfter på ljusstaken, man säger till henne/honom, men lyssnar inte förrän man tar ett steg mot dem. Då ställer han/hon ner ljusstaken fort som rackarn. Busiga dem där små liven!
  5. Får man inte som man vill då kommer tycka-synd-om-mig-gråten fram (som man för övrigt inte kan annat än att skratta inombords åt).
  6. Att vara i mammas walk-in-closet är kul. Men kanske inte lika kul för mamma när hon börjar dra ner kläderna från klädstången och försvinner lika fort när man närmar sig för att säga till.
  7. Kasta ner saker i toaletten, den nya hobbyn. Det vill till att man är med för annars hamnar snutten, toarullar, tandborstar i toaletten eller så skall det plaskas med toavattnet. Något som man som förälder kanske inte tycker är lika mysigt.
  8. Leka i sandlåndan är väldigt kul, tycker både barn och förälder. Kanske inte lika kul för föräldern när man gjort fina figurer och det kommer en 1-åring med snabba steg och splash förstör allt. Allt skall förstöras!
  9. Sitta still i vagnen, varför skall man göra det?! När man istället kan stå upp och utmana ödet lite. När man sedan skall sätta ner barnet igen så spjärnas det emot som aldrig förr och det går bara inte att få in benen i ”hålen”… sele nästa!
  10. Något som är helt fantastiskt med dessa 1-åringar är att dem varje dag lär sig något nytt. Ens mammahjärta smälter varje gång och man blir den stoltaste föräldern i hela världen.

Lilla 1-åringen

DSC_1649

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats