Mammalivet på landet

5 tips på kostnadsfria (nästan) barnaktiviteter i höst

Hösten är på intåg och har man en 1-åring som jag här hemma så innebär det att dem behöver aktiveras. Att leka med samma leksaker en längre stund är oftast inte så kul. Så vad skall man göra och framför alltid vad kan man göra för något som inte kostar allt för mycket (helst inget), då inkomsten inte är allt för hög som mammaledig. Jag har 5 tips på saker jag iallafall skall föröska göra med min Aylie i höst.

  1. Att vara ute är kul. Är det bara bra väder så kommer det antagligen bli mycket ute-lek i höst också. Tänkte åka ut i skogen och plocka svamp. Kanske att jag plockar svamp och Aylie plockar lite allt möjligt. Göra varm choklad och fika ute i skogen.
  2. Går ditt barn inte redan på förskola så tycker jag man kan gå på öppna förskolan. Där barnet får träffa andra barn, leka med andra leksaker och vänja sig inför förskolelivet.
  3. Här i Visby har vi en damm där man kan mata fåglar i anslutning till en lekpark. Kan vara en mysig aktivitet att göra (kanske inte för mig som livrädd för fåglar)
  4. Åka och bada på  inomhusbad. Det kanske kostar en liten slant, men kan vara så mysigt under hösten och vintern.
  5. Aktiviteter hit och dit. Det finns många aktiviteter hemma också som man inte tänker på, men som är ack så roliga för barnet. Hjälpa till att städa, plocka in i diskmaskinen, fixa med tvätten, plocka höstäpplen från marken…ja alla vardagssysslor som du som förälder oftast tycker är skitråkiga och aldrig hinner med. Inkludera barnet i vardagssysslorna så blir det så mycket roligare, både för dig och för barnet (de kanske tar lite längre tid dock).

Hoppas ni lyckas fylla er höst med härliga aktiviteter för er och era barn.

DSC_1469 DSC_1471

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats