Mammalivet på landet

Lista: Mellis-tips till barn

Det brukar bli en hel del mellis-stunder när man har barn. Jag känner att jag kört fast lite och det blir oftast samma sak. Det brukar bli en tallrik med olika frukter. Skulle vara kul att variera sig lite och har därför kollat upp lite olika förslag till mellis. Känner att min fantasi inte finns just nu, på den biten. Så efter att ha googlat runt lite så har jag hittat lite tips som jag skall försök införa.

 1. Fruktsallad med naturell kesella och lite kanel på det.
 2. Gröt med bär och mjölk
 3. Smoothie med frukt och naturell yoghurt. Med lite lite banan och bär t ex.
 4. Matmuffins eller med frukt. Google för recept.
 5. Plättar med t ex banan

Detta är de tips jag tänker försöka ta till mig och försöka introducera i vår vardag.

Något som jag tycker kan vara svårt att tänka till lite på är mellis på språng. Det blir oftast någon frukt eller en klämmis. Har även där googlat lite om vad man kan ha istället, om man vill variera sig lite.

 1. Stekt ägg
 2. Matmuffins
 3. Osttärningar
 4. Mackor
 5. Skorpor/kex
 6. Fruktstavar/grönsaksstavar
 7. Plättar

 

DSC_1294

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linn

  Du vet väl att det finns såna där klämmisar man kan köpa och fylla i innehållet själv? De är återförslutningsbara 🙂 så stoppar du i det du själv vill ha, billigare och bättre 🙂

stats